Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine Optimalisatie, SEO of website optimalisatie is zeer belangrijk als je wil gevonden worden in Google. Naast websites en webshops ontwerpen kan ons team er ook voor zorgen dat u website of webwinkel zal gevonden worden in Google!

Zoekmachine Optimalisatie op maat

Wij ontwikkelen SEO landingspagina’s per zoekwoord. Voor uw producten of diensten gaan we een speciale pagina schrijven speciaal voor Google. Ons Zoekmachine Optimalisatie team ontwerpt deze pagina’s  “volgens de regels van de kunst”.

Zoekmachineoptimalisatie is niet “Magisch”, maar gewoon hard werken!

Zoekmachine optimalisatie wordt steeds belangrijker voor bedrijven, winkels en ondernemers. De invloed van Google in onze samenleving wordt steeds en steeds groter en dat slaat terug op de concurrentie positie van veel ondernemers.

De verwachting is dan ook dat veel kleine winkels en ondernemers hun deuren kunnen sluiten als zij niet mee gaan in de wereld van de zoekmachines. Er is al een gigantische verschuiving gaande van de traditionele aankopen in de winkels naar de online aankopen. De Sinterklaas periode heeft dit denk ik wel bewezen, waarbij mensen aan record bedragen online bestellen en de deur niet meer uit hoeven.

Zoekmachine optimalisatie wordt soms neergezet als een “magisch” iets. Het tegenovergestelde is waar. Zoekmachineoptimalisatie is niets meer dan ervoor te zorgen dat uw website aan een aantal punten voldoet die belangrijk zijn voor de zoekmachines om uw website goed te kunnen lezen. Daarnaast is optimalisatie voor zoekmachines gewoon hard werken en geloof mij, soms echt niet het leukste werk!

Uit ervaring merk ik dat veel ondernemers steeds meer het besef krijgen dat goed gevonden worden binnen Google steeds belangrijker wordt. Toch hebben velen nog twijfels en argwaan ten opzichte van zoekmachine optimalisatie. Met name het kunnen visualiseren wat een betere positie en dus vindbaarheid in de zoekmachine kan doen gekoppeld aan de soms hoge kosten die er mee gepaard gaan.

97% zoekt via Google

Uit onderzoek blijkt dat 97% van de consumenten op het Internet zoekt naar lokale bedrijven, kortom dus ook naar uw bedrijf! Ik denk dat dit percentage wel aangeeft hoe belangrijk het is om gevonden te worden in Google. Dat geldt niet voor grotere ondernemingen, maar ook voor kleine zelfstandigen zoals loodgieters en andere beroepen.

Het doel van zoekmachineoptimalisatie is om u beter vindbaar te maken in Google, ook als kleine zelfstandige. Hierdoor zullen meer bezoekers naar uw website komen of direct contact met u opnemen. Dit zal leiden tot meer klanten en een hogere omzet.

De kosten die u uitgeeft aan zoekmachine optimalisatie kan dan ook beter gezien worden als een investering. Een investering in niet alleen het voortbestaan van uw bedrijf, maar ook in uitbreiding en continuïteit van uw bedrijf. Een goede zoekmachineoptimalisatie met als resultaat een betere vindbaarheid binnen Google zet uw kosten om in winst!

Mijn doel is om u alert te maken en attent te maken op de veranderingen die al gaande zijn en die komen gaan, zodat u hier al rustig over na kunt denken.

Daarvoor heb ik een compleet gratis brochure opgesteld dat het proces van zoekmachine optimalisatie beschrijft en die de stappen beschrijft die noodzakelijk zijn om u goed vindbaar in Google te maken. Dit alles heb ik getracht zo eenvoudig mogelijk te houden, zodat het voor u makkelijk te begrijpen is.

Uiteraard kunt u ook meer lezen op mijn website of kunt u direct contact met mij opnemen als een vraag heeft of gratis advies wilt over uw specifieke situatie.

 

Onze prijzen

SEO check

SEO Vlaanderen

 

De juiste zoekwoorden vinden

No-nonsense! Bel voor een gratis eerste advies of consultancy. Wij brengen wij samen met de klant zoekwoorden in kaart. Hiermee gaan wij vervolgens aan de slag om uw website op deze zoekwoorden te laten scoren. Omdat het wel eens voor kan komen dat uw branche op het internet al goed vertegenwoordigd is, zullen wij samen met u op zoek gaan naar “gaten” die uw concurrenten in de zogenaamde “keywords” open laten. Deze aangeleverde zoekwoorden kunt u daarnaast ook in uw Adwords campagne opnemen.

 

Gegarandeerd meer bezoekers op uw site

Zodra wij uw huidige status in kaart hebben gebracht en een overeenkomst hebben gesloten wat betreft het gewenste resultaat garandeert zoekmachine optimalisatie Amsterdam een betere vindbaarheid. Indien aantoonbaar is dat dit niet zo is, krijgt u gewoon uw geld terug!

 

Zoekmachine optimalisatie op maat

Doordat google ernaar streeft zowel kleine tot grote bedrijven te weergeven, is uw zoekmachine vindbaarheid afhankelijk van de branche waarin u zich bevind. Als u ons meer laat weten over het type bedrijf dat u heeft, kunnen wij voor u een offerte op maat opstellen, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Zoekmachine Optimalisatie – Begrippen

Dezelfde taal spreken is het belangrijkste wanneer we elkaar echt goed willen `verstaan`. Dit geldt natuurlijk ook wanneer we spreken over zoekmachine optimalisatie.

Wanneer we samen op weg gaan naar de #1 positie in zoekmachines, dan is het belangrijk dat we over onderstaande begrippen hetzelfde `verstaan`.

De begrippen staan op alfabetische volgorde:

Algoritme
De wiskundige formule die zoekmachines hanteren om een webpagina te beoordelen en te rangschikken. Op basis van deze richtlijnen wordt het belang van een webpagina bepaald. Voldoet uw website aan de richtlijnen, dan zullen de zoekmachines uw site goed beoordelen en bovenaan plaatsen in de zoekresultaten.

Anchor Text
De tekst die verwerkt is in een link. Veelal worden hier de zoekwoorden voor gebruikt, waarvoor een website goed gevonden wil worden. Voorbeeld: het zoekwoord ´zoekmachine optimalisatie´ is verwerkt in de link naar deze website.

Backlink
Een link naar uw site. Hoe meer u van deze links heeft, des te beter het is voor de beoordeling van uw website. De links verhogen de vindbaarheid van uw website.

Domeinnaam
De naam die verwijst naar uw stukje (website)op het internet. De domeinnaam heeft een grote invloed op de vindbaarheid in zoekmachines.

Google
De zoekmachine die mensen het meest gebruiken om te zoeken naar informatie op het internet.

Indexeren
Het rangschikken van websites door zoekmachines. Zoekmachines doorlopen websites en bepalen dan hoe relevant een website is voor een bepaalde zoekterm. Op basis van deze indexering wordt een website gerangschikt.

Internet marketing
Alle marketingactiviteiten op het internet.

Keyword
Dit is het zoekwoord waarop mensen zoeken binnen de zoekmachines. Dit zijn tevens ook de woorden waarvoor websites graag gevonden willen worden. Een webpagina is getarget (focus) op 1 of meerdere zoekwoorden. Rondom deze zoekwoorden wordt de content (informatie) opgebouwd. Deze zoekwoorden komen ook weer terug in de titel, meta tag, meta description, url en afbeeldingen van de webpagina.

Linkbuilding
Het verzamelen van links naar een bepaalde webpagina. Links afkomstig van (inhoudelijk) gerelateerde website zijn belangrijker dan niet gerelateerde links. Daarnaast zijn links van pagina´s met een hoge pagerank (indexering van Google) belangrijker dan links met een lage Google pagerank. Zoekmachine-optimalisatie-service.com kan de linkbuilding voor u verzorgen.

Meta Description
De omschrijving van de webpagina die verwerkt wordt in de code van de website. Deze omschrijving wordt ook getoond door de zoekmachines in de opsomming van de resultaten.

Meta Tags
De verzameling zoekwoorden (keywords) die verwerkt worden in de code van de website.

Organische resultaten
De niet betaalde resultaten die een zoekmachine laat zien, na het invoeren van een zoekwoord. De hoogste posities in dit overzicht zijn volgens de zoekmachine de webpagina´s met de meest waardevolle informatie. Tegenover de organische resultaten staan de advertenties, meestal weergegeven in de rechter kolom en de eerste 3 zoekresultaten op de pagina. De advertenties kunnen worden herkend door de gekleurde kolom.

Pagerank
Dit is het cijfer dat Google koppelt aan de beoordeling van een website. Hoe waardevoller de informatie en hoe meer links, des te hoger de populariteit van de website en dus ook de pagerank. Webpagina´s worden beoordeeld tussen de 0-10.

SPAM (black SEO)
Ongeoorloofde technieken om een website hoog te laten ranken. Deze technieken worden op termijn achterhaald, met als gevold dat de betreffende website gestraft wordt met een flinke daling of verdwijning in de zoekresultaten. Niet aan te raden!

Dit zijn de belangrijkste begrippen omtrent zoekmachine optimalisatie. Uiteraard zijn er nog veel meer begrippen.